‘Wat ik dus niet begrijp is dat er mensen zijn die hardnekkig vast blijven houden aan overtuigingen, ook al draag ik zulke logische argumenten aan om toch, op z’n minst, te twijfelen’ zei ik tegen een goede vriend.

Waarop hij me vroeg; ‘En wie ben jij om anderen de les te lezen?’.

Volgens deze goede vriend heeft een ieder levenslessen te leren. Het is alleen de vraag of het mijn taak is om anderen te wijzen op en te behouden voor denkfouten. Is het niet van belang dat iedereen, op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo, door het maken van eigen fouten, leert?

En ja, dat vind ik heel belangrijk. Leer wat jij denkt nodig te hebben in je leven, op een manier die bij je past en maak vooral je eigen fouten. Daar leer je het meest van.

Wat ik je, met Is je talent al bekend, wil aanbieden is een werkvorm waarmee je, helemaal zoals jij dat wilt, kunt onderzoeken wat je talenten zijn. Of welke overtuigingen je hebt. Ik geef je achtergrond informatie en stel vragen. De antwoorden mag je voor jezelf houden. Want wie ben ik om jou de les te lezen.

Mijn naam is Mieneke Vaas. Ik heb een visie. Jezelf ontwikkelen maakt je geen beter mens. Ontwikkeling is noodzakelijk om te blijven wie je bent. Of om weer te worden wie je bent. Want door te zijn wie je bent weet je wat je nodig hebt en wat jij kunt geven.