Tja als je aan het zeilen bent kan je dit zomaar gezegd worden. En dat is niet omdat je ineens strikt op dieet moet. Nee, je zeilt te scherp aan de wind. Kortom; je hebt een doel voor ogen en je wilt er het liefst in een rechte lijn naar toe varen. Maar als je deze koers neemt blijkt dat de wind niet optimaal in je zeilen kan waaien. Je zult de koers moeten aanpassen om de snelheid er in te houden. Sterker nog je zult de koers moeten aanpassen om je doel te kunnen bereiken. Bij het zeilen betekent het dat je misschien wel een paar keer ‘een slag’ moet maken (overstag gaan) om het doel weer voor ogen te krijgen.

In het leven is het eigenlijk niet anders. Soms kan je niet recht op je doel af.

Zijn er onderweg teveel obstakels.

Soms is het verstandig om je doel bij te stellen. Maar het kan ook zijn dat je een paar slagen moet maken. Een omtrekkende beweging.

Van te voren weet je niet altijd wat je te wachten staat. Een ander kan het je ook niet vertellen. De wind kan, zogezegd, onderweg  draaien of in kracht af of toe nemen. Je kunt niet anders dan anticiperen op de omstandigheden.

Ontwikkelingsgerichte trainingen leren je wat jij het beste kunt doen in de omstandigheden die bij jou van toepassing zijn. Met het doel wat jij voor ogen hebt.

Ik heb een uitleg geschreven over ontwikkelingsgericht leren.

Zodat je kunt nagaan of het iets is voor jou.

Stuur me even een berichtje als je deze, geheel vrijblijvende, uitleg in je mailbox wilt ontvangen!

mieneke@isjetalentalbekend.nl